Daguitslag keuring 1

Langedijk duikt gelijk onder de 10 strafpunten

Na jarenlang in de oude Schoof te hebben gekeurd, vond de tulpenkeuring dit jaar voor het eerst in de nieuwe Schoof plaats. De opkomst was goed met 98 deelnemers. Het toneel van de nieuwe Schoof werd omgedoopt tot keurruimte. Een goede locatie, mede ook doordat het toneel voorzien is van een koeling, zodat de verschillende tulpensoorten in goede staat blijven. Dit keer moesten onder andere de cultivars White Desire, Kay, Verona, Matchmaker en André Kuipers gekeurd worden.

Bij deze eerste keuring dook A.J.J. Langedijk gelijk onder de 10 strafpunten. Met 9,5 strafpunten was hij de beste in de A-groep. Hiermee won hij alweer zijn 22ste taart in 23 deelnames. Ook in de Poolse competitie werd er goed gescoord. Adam Pyta was met 13,5 strafpunten de beste. Dezelfde score had Otto Mes in de B groep, die daarmee tevens winnaar was. Bij de junioren waren de gezusters Bakker de besten.

Tijdens deze eerste keuring mochten de deelnemers de huisbroei mee naar huis nemen. Bij de laatste keuring mag deze worden teruggebracht, waarbij degene met de beste pot tulpen een mooie prijs kan winnen. Met de huisbroei kan iedereen ervaren hoe het is om van bollen een mooie pot tulpen te kweken.

De uitslag van de eerste beoordelingswedstrijd is als volgt:

A-groep

1. A.J.J. Langedijk 9,5 strafpunten
2. Ronald Mes 10,5 strafpunten

B-groep

1. Otto Mes 13,5 strafpunten
2. Hans Verlaat 14,0 strafpunten

P-groep

1. Adam Pyta 13,5 strafpunten
2. Mazena Dyrek 14,0 strafpunten

Junioren

1. Esther Bakker 14,5 strafpunten
2. Judith Bakker 16,5 strafpunten

Komende vrijdag 30 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd in de Schoof in Wervershoof plaats. Uiteraard hopen we weer op een goede opkomst. Tot vrijdag!

Het keuringscomité