Daguitslag keuring 3

Geen topscores tijdens derde tulpenkeuring

Afgelopen vrijdag was de derde beoordelingswedstrijd in Wervershoof. Voor de 79 deelnemers waren wederom tien mooie cultivars neergezet, waaronder Dutch Mountain, Outfit, Super model en André Citroen. De keurders behaalden dit keer geen topscores, toch waren de scores ook niet slecht. Ton Langedijk en Mark Ruiter eindigden gezamenlijk op de eerste plek in de A-groep met 11 strafpunten. Vlak daarachter zat Niels Koster met 11,5 strafpunt in de B-groep. Adam Pyta werd voor de derde keer op rij eerste in de Poolse competitie. Hij moest deze positie dit keer wel delen met Marzena Dyrek. Bij de junioren was er wel een nieuwe winnaar, namelijk Jorine Haakman. Zij mocht een heerlijke taart mee naar huis nemen.

Naast het keuren, namen de keurders ook deel aan de soortenkennis. De uitslag hiervan wordt tijdens de laatste keuring bekend gemaakt.

De uitslag van deze week is als volgt:

A-groep:

1. Ton Langedijk 11,0 strafpunten
2. Mark Ruiter 11,0 strafpunten

B-groep:

1. Niels Koster 11,5 strafpunten
2. Hans Verlaat 12,5 strafpunten

P-groep:

1. Adam Pyta 15,5 strafpunten
2. Marzena Dyrek 15,5 strafpunten

Junioren:

1. Jorine Haakman 17,0 strafpunten
2. Bas Jong 21,0 strafpunten

Komende vrijdag 13 februari vindt de eerstvolgende keuring weer plaats. Wellicht voor u juist wel een geluksdag! We hopen u dan ook te mogen verwelkomen vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof. Tot dan!

Het keuringscomité