Daguitslag keuring 5

Mark Ruiter winnaar zilveren tulp

Na een spannende laatste tulpenkeuring is Mark Ruiter de winnaar geworden van de zilveren tulp. Hij werd tijdens deze laatste keuring eerste met een topscore van slechts negen strafpunten. Daarmee pakte hij uiteindelijk toch nog ruimschoots de eindoverwinning in de A-groep en bleef hij Bert Kuin en Adam Pyta voor.

In de B-groep leek Dennis Ruiter soeverein naar de eindzege te gaan. Toch wist Robert Koeman met een goede laatste score nog heel dichtbij te komen. Uiteindelijk had hij slechts een halve strafpunt teveel, waardoor hij tweede werd en Dennis Ruiter de overwinning pakte.

Thomasz Luzar behaalde met een goede laatste score afgetekend de eindoverwinning in de C-groep. Met zijn goede scores kan hij volgend jaar makkelijk meedoen in de top van de B-groep.

Bij de junioren werd de broederstrijd gewonnen door Brent Hoff. Hij wist met een halve strafpunt Maths net voor te blijven.

Uitslag vijfde tulpenkeuring:

A-groep:

1. Mark Ruiter 9,0 strafpunten
2. Bert Kuin 11,5 strafpunten
3. Mattie Obdam 12,5 strafpunten

B-groep:

1. Robert Koeman 15,0 strafpunten
2. Maurits Koeman 18,0 strafpunten
2. Gertjan Kreuk 18,0 strafpunten

C-groep:

1. Thomasz Luzar 16,0 strafpunten
2. Paul Ruiter 27,5 strafpunten
3. Johan Klemkerk 28,0 strafpunten

 

Junioren:

1. Lars Mes 16,5 strafpunten
2. Emma Vroling 17,5 strafpunten
3. Maths Hoff 18,0 strafpunten

Eindklassement (= het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

A-groep:

1. Mark Ruiter 32,5 strafpunten
2. Bert Kuin 35,0 strafpunten
3. Adam Pyta 36,0 strafpunten

 

B-groep:

1. Dennis Ruiter 46,0 strafpunten
2. Robert Koeman 46,5 strafpunten
3. Niels Kreuk 52,0 strafpunten

C-groep:

1. Thomasz Luzar 46,5 strafpunten
2. Johan Klemkerk 69,5 strafpunten
3. Johan Gerritsen 98,0 strafpunten

Junioren:

1. Brent Hoff 41,5 strafpunten
2. Maths Hoff 42,0 strafpunten
3. Jorine Haakman 45,0 strafpunten

Casper Droog kreeg dit jaar de aanmoedigingsprijs. Deze prijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Schoof, kan voor Casper net het duwtje zijn om volgend jaar nog betere scores te behalen.

Dirk Jan Haakman en Jan Boon waren beide de beste bij de soortenkennis. Van de 60 tulpensoorten konden zij er 53 juist te benoemen. Door dit gelijke spel was een barrage nodig om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Daarbij won Dirk Jan Haakman. Hij kon twee soorten meer benoemen en pakte daarmee de overwinning.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was zeer goed. Rosanne Haakman leverde, na deskundig oordeel van de jury, de beste huisbroei in; tweede werd John Verlaat en derde Siemen Ruiter. Zij gingen alle drie met een mooie prijs naar huis.

We kijken weer terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren in Wervershoof. We willen alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan. Een gemiddelde opkomst van 85 deelnemers en een gezellige sfeer rondom de wedstrijd leverden ons vijf mooie avonden op.

Tot slot wensen wij alle deelnemers, die op donderdag 29 maart a.s. aan het NK tulpenkeuren meedoen in het Keukenhof te Lisse, heel veel succes toe!