Daguitslag keuring 4

A.J.J. Langedijk neemt voorschot op de eindoverwinning

Vrijdag de 13de bracht voor A.J.J. Langedijk zeker geen ongeluk. Na zijn eindoverwinning eerder deze week in Stede-Broec, behaalde hij slechts 9 strafpunten in Wervershoof. Hiermee nam hij een voorschot op de eindoverwinning. Voor hem was het alweer de tweede keer dat hij onder de 10 strafpunten wist te scoren. Tot nu toe lukte het niemand dit te evenaren.

Niet alleen Langedijk wist goed te scoren. Ook in de andere groepen werden er uitstekende scores neergezet. Pyta bekroonde zijn vierde keer winst op rij in de P groep met slechts 10,5 strafpunten. Peter Stap was met 12 strafpunten de beste in de B-groep. Bij de junioren liet Sascha Buis zien dat ze ook graag wil meedoen om de eindoverwinning. Zij behaalde slechts 13,5 strafpunten.

Tijdens deze vierde keuringsavond stak de cultivar Milkshake er bovenuit. Andere potten die beoordeeld moesten worden waren onder andere First Star, White Heart, Orange Princess en Strong Gold.

De uitslag van de vierde keuring is als volgt:

A-groep:

1. A.J.J. Langedijk 9,0 strafpunten
2. Menno Kuin 10,0 strafpunten

B-groep:

1. Peter Stap 12,0 strafpunten
2. Jan Boon 12,5 strafpunten

P-groep:

1. Adam Pyta 10,5 strafpunten
2. Marzena Dyrek 14,0 strafpunten

Junioren:

1. Sascha Buis 13,5 strafpunten
2. Mats Hoff 14,0 strafpunten

Aanstaande vrijdag 20 februari is de vijfde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede soortenkenniswedstrijd. U bent vanaf 19.00 uur weer van harte welkom in de Schoof te Wervershoof. Tot dan!

Het keuringscomité