Daguitslag keuring 6

A.J.J. Langedijk winnaar van de zilveren tulp.

Op de slotavond van de tulpenkeuring konden de deelnemers zich dit jaar voor de laatste maal stukbijten op tien potten met tulpen. Deze avond waren er voor de eindzege van de zilveren tulp nog diverse kandidaten in de race. Alhoewel hij niet zijn beste score neerzette won A.J.J. Langedijk de zilveren tulp. De beste score van de avond en het seizoen was voor Tessa Korver die maar 8,5 strafpunten had.

In de B-groep waren er twee deelnemers die met een gelijk aantal punten eindigden. Zowel Hans Verlaat als John Verlaat hadden na vier keuringen 53,5 strafpunten. Echter, John had een lagere score in het totaal van de 6 keuringen waardoor hij naar huis mocht gaan met de 1e prijs.

In de P-groep was Adam Pyta oppermachtig. Hij wist zijn eindoverwinning extra glans te geven door ook tijdens deze laatste keuring te winnen met een mooie score van 12,5 strafpunt.

Bij de junioren heeft Sascha Buis met grote voorsprong gewonnen en keurde deze avond met een mooi resultaat van 15 strafpunten.

De uitslagen zijn als volgt:

Dagscores:

A-groep:

1. Tessa Korver 8,5 strafpunten
2. Ton Langedijk 11,0 strafpunten

B-groep:

1. John Verlaat 11,0 strafpunten
2. Niels Koster 12,0 strafpunten

P-groep:

1. Adam Pyta 12,5 strafpunten
2. Marzena Dyrek 14,5 strafpunten

Junioren:

1. Sascha Buis 15,0 strafpunten
2. Judith Bakker 16,0 strafpunten

De einduitslagen in de diverse groepen zijn als volgt:

A-groep:

1. A.J.J. Langedijk 43,0 strafpunten
2. Mark Ruiter 44,5 strafpunten

B-groep:

1. John Verlaat 53,5 strafpunten
2. Hans Verlaat 53,5 strafpunten

P-groep:

1. Adam Pyta 51,0 strafpunten
2. Marzena Dyrek 58,5 strafpunten

Junioren:

1. Sascha Buis 63,0 strafpunten
2. Judith Bakker 70,5 strafpunten

De complete einduitslagen over 2015 zijn te vinden in het archief.

De aanmoedigingsprijs was dit jaar voor Jan Ruiter. Deze prijs heeft De Schoof ter beschikking gesteld en wij willen hen daarvoor bedanken.

Jan Boon was de winnaar bij de soortenkennis. Van de 60 tulpensoorten kon hij er 51 juist benoemen. Met deze goede score liet hij Mark Ruiter en Siemen Ruiter achter zich.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was goed. Tessa Korver leverde, na deskundig oordeel van de jury, de beste huisbroei in, tweede werd Rob Botman en derde Kees Schouten. Zij gingen alle drie met een prijs naar huis.

Mochten er nog deelnemers zijn die hun pot mee naar huis hebben genomen willen wij vragen deze in te leveren bij Piet Schouten, Nieuwe Dijk 17 anders kunnen wij volgend jaar geen huisbroei meer organiseren. Alvast bedankt voor de medewerking.

Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage aan de tulpenkeuring in Wervershoof. Dankzij jullie is het ook dit jaar weer een succes geworden.

Tot slot wensen wij alle deelnemers, die op vrijdag 27 maart a.s. aan het NK tulpenkeuren zullen meedoen, heel veel succes toe!

Tot volgend jaar!

Het keuringscomité