Daguitslag keuring 4

Zilveren tulp lonkt voor Pyta na overwinning

Adam Pyta zette tijdens de vierde keuring een goede score van 9,5 strafpunten neer. Daarmee heeft hij zich in het tussenklassement van de A-groep op de eerste plaats gezet. Toch is het nog allerminst beslist wie er volgende week vandoor zal gaan met de zilveren tulp.

Ook bij de junioren is het nog super spannend. De broers Hoff en Jorine Haakman zullen in de laatste keuring gaan strijden voor de eindoverwinning. Toch lukte het Lars Mes om afgelopen keuring van hen te winnen; hij won met 15,5 strafpunten.

In de B-groep won Robert Koeman. Ondanks dat zal het lastig voor hem worden Dennis Ruiter nog van de eindoverwinning af te houden.

Johan Klemkerk pakte voor de tweede maal de zege in de C-groep en zette hiermee een goede stap naar de eindzege.

Bent u benieuwd naar alle scores en tussenstanden? Kijk dan op de website  www.tulpenbeoordeling.nl. Deze site wordt iedere week bijgehouden door Hans Mes en is dus altijd up-to-date.

Afgelopen vrijdag waren er ook veel deelnemers bij de soortenkennis. Aan dertig potten met tulpen moesten de juiste namen worden toegekend. Volgende week, tijdens de laatste keuring van dit seizoen, worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Uitslagen vierde tulpenkeuring:

A-groep:

1. Adam Pyta 9,5 strafpunten
2. Hans Mes 11,5 strafpunten
3. Mark Ruiter 12,0 strafpunten
3. Mattie Obdam 12,0 strafpunten

 

B-groep:

1.  Robert Koeman 16,5 strafpunten
2. Niels Kreuk 17,0 strafpunten
2. Marcel Schouten 17,0 strafpunten

 

C-groep:

1. Johan Klemkerk 15,5 strafpunten
2. Thomasz Luzar 18,0 strafpunten
3. Mathijs Ruiter 26,5 strafpunten

 

Junioren:

1. Lars Mes 15,5 strafpunten
2. Brent Hoff 16,0 strafpunten
.2 Jorine Haakman 16,0 strafpunten

Aanstaande vrijdag 16 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan tussen 19.00 en 20.30 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een spannende en gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met z’n allen naar de Schoof!

Het keuringscomité

www.tulpenbeoordeling.nl