Daguitslag keuring 1

Pyta pakt direct de leiding in A-groep tulpenkeuring Wervershoof

Met maar liefst 77 deelnemers is de tulpenkeuring in Wervershoof afgelopen vrijdag weer van start gegaan. De competitie is onderverdeeld in vier verschillende groepen, te weten de A en B-groep, de Poolse competitie en de Junioren. Dit jaar werd er binnen deze groepen een opmerkelijke transfer gemaakt. De vorig jaar uitstekend presterende Poolse deelnemer Adam Pyta is overgezet naar de A-groep, zodat hij met deelnemers van zijn eigen niveau de concurrentie kan aangaan. En dat hebben de deelnemers van de A-groep ook meteen geweten! Het was namelijk Pyta die de winst pakte met een score onder de magische grens van 10 strafpunten. Overigens was Pyta niet de enige die al tijdens de eerste keuring dit hoge niveau behaalde. Want ook in de andere groepen werd er uitstekend gescoord. Marcel Schouten uit de B-groep behaalde slechts 11,5 strafpunten, bij de P-groep won Marzena Dyrek met 10 strafpunten en bij de junioren was Tim de Wit de winnaar met 14,5 strafpunten.

Uitslagen eerste tulpenkeuring:

A-groep:

1. Adam Pyta 9,5 strafpunten
2. Hans Mes 11 strafpunten
3. Mattie Obdam 11,5 strafpunten

B-groep:

1. Marcel Schouten 11,5 strafpunten
2. Kees Jan Hoff 14,5 strafpunten
2. William Boon 14,5 strafpunten

P-groep:

1. Marzena Dyrek 10 strafpunten
2. Andresz Kanopka 20,5 strafpunten
3. Iwona Koeman 28,5 strafpunten

Junioren:

1. Tim de Wit 14,5 strafpunten
2. Brent Hoff 16 strafpunten
2. Judith Bakker 16 strafpunten

Afgelopen vrijdag mochten de deelnemers ook de huisbroei mee naar huis nemen. Bij de laatste keuring mag deze worden teruggebracht, waarbij degene met de beste pot tulpen een mooie prijs kan winnen. Met de huisbroei kan iedereen ervaren hoe het is om van bollen een mooie pot tulpen te kweken.

Komende vrijdag 29 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd in de Schoof in Wervershoof plaats. Uiteraard hopen we weer op een goede opkomst. Tot vrijdag!

Het keuringscomité