Daguitslag keuring 3

Eerste topscore tulpenkeuring door Verlaat

Afgelopen vrijdag was alweer de derde tulpenkeuring in Wervershoof. Voor de bijna 80 deelnemers waren wederom tien potten met tulpen neergezet. De potten die onder meer moesten worden gekeurd waren onder andere Milkshake, Mariage, Presto en Denmark. Deze keuring mochten we ook weer enkele nieuwe gezichten verwelkomen.

De eerste twee keuringen werden er nog geen topscores neergezet. Maar deze keer was dat wel het geval. John Verlaat zat namelijk dicht bij de magische grens van 10 strafpunten. Hij was met slechts 10,5 strafpunten de beste in de A-groep. Hij bleef hiermee net zijn vader Hans voor en ook Ronald Mes wist hij te verslaan.

In de B-groep was het ook erg spannend en werd er goed gescoord. Robér Spigt en Esther Bakker waren de beste met slechts 14 strafpunten. Zij sleepten hiermee beiden een slagroomtaart in de wacht.

Bij de junioren werd een superscore neergezet door Thijn Bakker. Hij had slechts 12,5 strafpunten nodig.

De taarten voor de winnaars werden gesponsord door de trouwe vrijwilligers van het eerste uur: Koos en Nel Kreuk. De extra slagroomtaart voor de winnaars uit de B-groep werd gesponsord door A.J.J. Langedijk.

Uitslagen derde tulpenkeuring:

A-groep:             

1. John Verlaat 10,5 Strafpunten
2. Hans Verlaat 11,0 Strafpunten
3. Ronald Mes 11,5 Strafpunten

B-groep:

1. Robér Spigt 14,0 Strafpunten
1. Esther Bakker 14,0 Strafpunten
3. Natasja Goorsenberg 14,5 Strafpunten

Junioren:   

1. Thijn Bakker 12,5 Strafpunten
2. Sjors Mes 14,0 Strafpunten
2. Niek Tensen 14,0 Strafpunten
2. Noud Bakker 14,0 Strafpunten

Komende vrijdag 9 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede soortenkennis van dit seizoen. U bent vanaf 19.00 uur weer van harte welkom in de Schoof te Wervershoof.

Hopelijk tot dan!