Daguitslag keuring 2

Vier keer onder de 10 strafpunten

Afgelopen vrijdag was de 2e tulpenbeoordelingswedstrijd in Wervershoof, waarbij onder andere de soorten Friso, Pink Ardour, Christmas gift, Verona Sunrise, Alibi en Ice Rif gekeurd moesten worden. De strijd die vorige week al was losgebarsten, ging vandaag gewoon weer verder. In de A-groep wisten vier deelnemers onder de tien strafpunten te scoren. Daarbij was het opvallend dat niet de gevestigde namen op het ereschavot kwamen, maar dat juist de outsiders hun kans grepen. John Verlaat werd winnaar in de A-groep met slechts 8,5 strafpunten. Hij werd op de voet gevolgd, met slechts een half strafpunt meer, door de winnaar van vorige week Adam Pyta. Ook Hans Verlaat behaalde deze goede score. De vierde deelnemer die onder de 10 strafpunten bleef, was Ton Langedijk.

Ook de deelnemers uit de B-groep presteerden erg goed. Er waren namelijk drie deelnemers met 11 strafpunten, te weten Robert Koeman, William Boon en Adriaan Dekker. Normaliter is er één taart voor één winnaar. Dit keer waren er drie winnaars, maar slechts één taart. Dit betekent dus dat twee winnaars de taart nog tegoed houden. De extra taarten worden geschonken door A.J.J. Langedijk waarvoor onze dank.

In de P-groep en de Junioren waren Marzena Dyrek en Tim de Wit net als vorige week de beste in hun groep.

Uitslagen tweede tulpenkeuring:

A-groep:

1. John Verlaat 8,5 strafpunten
2. Adam Pyta 9,0 strafpunten
2. Hans Verlaat 9,0 strafpunten

B-groep:

1. Robert Koeman 11 strafpunten
1. William Boon 11 strafpunten
1. Adriaan Dekker 11 strafpunten

P-groep:

1. Marzena Dyrek 12,5 strafpunten
2. Andresz Kanopka 17,5 strafpunten
3. Mariola Luzar 26 strafpunten

Junioren:

1. Tim de Wit 11,5 strafpunten
2. Brent Hoff 12,5 strafpunten
3. Lars Mes 13 strafpunten

Komende vrijdag 5 februari is de volgende keuring. Men kan dan naast het tulpenkeuren ook deelnemen aan de soortenkennis. Hierbij is het de bedoeling zoveel mogelijk tulpensoorten te herkennen. De soortenkennis is multiple choice, dus iedereen kan meedoen!

Mocht u de eerste twee keuringen gemist hebben, dan heeft u komende vrijdag toch nog kans mee te dingen om de eindoverwinning.

Hopelijk zien we u vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de derde keuring!

Het keuringscomité

Kijk op onze website www.tulpenbeoordeling.nl of like ons op Facebook!

2e beoordeling