Daguitslag keuring 4

Wederom hoge opkomst jeugd tulpenkeuring

Wederom was er bij de 4e tulpenkeuring in Wervershoof een hoge opkomst. Vooral bij de jeugd zijn er iedere week veel deelnemers. Hier zijn we als organisatie erg blij mee. Elke keuring is het weer een strijd wie de dagwinst bij de junioren gaat opeisen. Hierdoor is het nog razend spannend wie er met de eindoverwinning vandoor zal gaan. Maar voorop staat natuurlijk het plezier dat zij beleven door deelname aan de keuringen.

Bij de senioren hadden de winnaars van de A- en B-groep dezelfde score. Mark Ruiter en Piet-Hein Veerman behaalden slechts 10,5 strafpunten. Hierbij heeft Piet-Hein Veerman een grote stap gezet naar de eindoverwinning. Hij staat na vier keuringen al op een flinke afstand van de nummer twee. In de A-groep is daarentegen nog alles mogelijk. Daar zijn de scores aan elkaar gewaagd en zal de beslissing vallen in de laatste twee keuringen.

In de C groep was er een gedeelde winst voor Martijn Droog en Dennis Janssen.

Na afloop wordt er altijd nog nagepraat tussen deelnemers en jury. Hierbij worden de gegeven cijfers bediscussieerd en eventueel betwist. Dit is altijd een leuk schouwspel.

Uitslagen vierde tulpenkeuring:

A-groep:

1. Mark Ruiter 10,5 strafpunten
2. Mattie Obdam 12,5 strafpunten
3. Hans Mes 13,0 strafpunten

B-groep:

1. Piet – Hein Veerman 10,5 strafpunten
2. Ed Korver 15,0 strafpunten
3. Tim de Wit 16,5 strafpunten

C-groep:

1.  Dennis Janssen 30,5 strafpunten
1. Martijn Droog 30,5 strafpunten
3. Maurice Commandeur 36,0 strafpunten

Junioren:

1. Maths Hoff 16,5 strafpunten
2. Lars Mes 17,0 strafpunten
3. Brent Hoff 17,5 strafpunten

Aanstaande vrijdag 17 februari is de vijfde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede soortenkennis. U bent vanaf 19.00 uur weer van harte welkom in de Schoof te Wervershoof. Hopelijk tot dan!

Het keuringscomité
www.tulpenbeoordeling.nl
en like ons op Facebook.