Daguitslag keuring 4

Messen domineren bij zowel de A-groep als de junioren

Afgelopen vrijdag was de vierde en daarmee alweer de één-na-laatste tulpenkeuring van het seizoen. Zo’n tachtig deelnemers gingen dit keer de strijd met elkaar aan.

Volgende week, tijdens de laatste keuring van het seizoen, zal bepaald worden wie dit jaar de beste keurder is en hiermee de felbegeerde Zilveren Tulp wint.

Dit wordt een spannende strijd, omdat de meeste keurders tijdens de eerste twee keuringen geen topscores behaalden. Daardoor zullen, naar verwachting, de scores van volgende week doorslaggevend zijn. De beste drie scores van het seizoen tellen namelijk mee voor het eindklassement. Hierdoor maken veel keurders bij een goede score dus nog kans op een mooie eindklassering en daarmee een mogelijke deelname aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren.

In de A-groep was er dit keer eindelijk een overwinning voor Hans Mes, de Zilveren Tulp winnaar van 2017. Met 11,5 strafpunten was hij de concurrentie de baas.

In de B-groep wonnen Marco Hoff en Maurits Koeman met 15 strafpunten. Deze kemphanen zijn samen met Esther Bakker één van de favorieten voor de eindoverwinning in de B-groep.

Bij de junioren won Sjors Mes met 12 strafpunten. Van de vier keuringen stond er bij de junioren driemaal een Mes op de eerste plek. Na Lars en Fien was het nu dus de beurt aan Sjors.

De heerlijke slagroomtaarten werden gesponsord door Vincent Sneeboer en Dirk de Haan.

 

Uitslagen:

A-groep:             

1. Hans Mes 11,5 Strafpunten
2. Jan Boon 12,0 Strafpunten
3. Ronald Mes 13,0 Strafpunten
3. Mattie Obdam 13,0 Strafpunten
3. Roel Kaagman 13,0 Strafpunten

B-groep:   

1. Maurits Koeman 15,0 Strafpunten
1. Marco Hoff 15,0 Strafpunten
3. Martijn Droog 16,0 Strafpunten

Junioren:        

1. Sjors Mes 12,0 Strafpunten
2. Lars Mes 13,0 Strafpunten
3. Judith Bakker 14,5 Strafpunten

Naast het tulpenkeuren, konden deelnemers afgelopen vrijdag voor de tweede keer meedoe aan de soortenkennis. De deelnemers moesten aan veertig potten met tulpen de juiste namen toekennen. Komende vrijdag worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Aanstaande vrijdag 16 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan tussen 19.00 en 20.00 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De beste potten huisbroei worden beloond met mooie prijzen.

Daarnaast mogen de deelnemers die “de reis van de huisbroei” in beeld hebben gebracht dit mailen naar tulpenbeoordeling@hotmail.com.

Overigens is het niet verplicht om mee te doen aan deze ‘reis’. Je kunt dus ook alleen de pot met tulpen inleveren bij de Schoof. Ook dan maak je kans op mooie prijzen.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een spannende, maar bovenal een gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met z’n allen naar de Schoof!

Het keuringscomité