Daguitslag keuring 3

Verlaat wint de derde keuring met overmacht.

Afgelopen vrijdag was alweer de derde tulpenkeuring in Wervershoof. Voor een kleine 70 deelnemers waren wederom tien potten met tulpen neergezet. De soorten die gekeurd moesten worden waren onder andere; Red Desert, Purple Prince, Super model, Beyoncé, en Kamalya. De poten van Red Desert en Pink Ardour kregen van de jury maar liefst een 9. De bloem van Icoon was ook goed voor een 8,5.

Degene die het beste in de huid wist te kruipen van de jury was John Verlaat. Met een score van 12 strafpunten was hij heer en meester in de A-groep. De oplettende lezer zal weten dat ook deze keuring weer een andere winnaar in de A-groep kende. Tot het eind zal het daardoor spannend blijven wie de Zilveren Tulp gaat pakken. Naast de Zilveren Tulp ontvangt de winnaar ook een rondvlucht voor twee personen over de prachtige kleurrijke bollenvelden, aangeboden door Kwantes Makelaardij. Dit zal zeker een extra motivatie voor de deelnemers in de A-groep zijn.

In de B-groep wist Roel Kaagman dit keer niet te winnen. Martijn Droog en Rosanne Haakman haalden een betere score, waarmee ze Roel deze keuring net voor bleven.

De jeugdklasse wordt gedomineerd door de Messen. In de huidige tussenstand staan er maar liefst vier Messen in de top 6. Dit keer was Fleur de winnaar. Toch zullen de Messen wel rekening moeten houden met Judith Bakker. Zij behaalde, samen met Lars Mes, een mooie tweede plek.

Ben je benieuwd hoe de uitslagen van Wervershoof zich verhouden tot de uitslagen van de keuringen in andere regio’s? Kijk dan op www.tulpenkeuren.nl/uitslagen-2023

Uitslagen:

A-groep:             

1. John Verlaat 12,0 Strafpunten
2. Maths Hoff 14,5 Strafpunten
3. Marco Haakman 15,0 Strafpunten

B-groep:         

1. Martijn Droog 15,5 Strafpunten
2. Rosanne Haakman 16,5 Strafpunten
3. Roel Kaagman 17,5 Strafpunten

Junioren:    

1. Fleur Mes 16,0 Strafpunten
2. Lars Mes 16,5 Strafpunten
2. Judith Bakker 16,5 Strafpunten

Komende vrijdag 17 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede (en laatste) soortenkennis van dit seizoen.

Hopelijk zien we u vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de vierde keuring!