Daguitslag keuring 1

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

Het tulpenseizoen is weer volop begonnen. Afgelopen zaterdag was het Nationale Tulpendag met de tulpen op de Dam en vrijdag was in Wervershoof de kick off van het tulpenbeoordelingsseizoen.

In de Schoof stonden tien potten met tulpen gereed die beoordeeld mochten worden. ‘s Middags waren deze al door de jury gekeurd, waarna het in de avond de beurt was aan de deelnemers om de potten te keuren. Het doel is om de jury zo dicht mogelijk te benaderen en dus zo min mogelijk strafpunten te behalen. De eerste keuring deden hier 75 deelnemers een poging toe.

Ronald Mes en Bert Kuin uit de A-groep waren deze eerste avond de beste keurders.  Zij haalden met 12,5 strafpunten de taart binnen. Ronald, de zilveren tulp winnaar van 2019, liet zich hiermee gelijk weer aan de concurrentie zien. Duidelijk is dat hij ook dit jaar weer van plan is de zilveren tulp te winnen.
Bij de B-groep ging Niels Kreuk er met de winst vandoor en Thomas Koomen behaalde in de C-groep de overwinning. Bij de jeugd was een mooie grote opkomst. Sjors Mes was de beste met slechts 14 strafpunten.

Alle winnaars kregen een slagroomtaart en de nummers 2 een amaryllis. Voorgaande jaren werd deze gesponsord door CH van de Berg. Met ingang van dit jaar worden de amaryllissen in pot gesponsord door A&P flowers, waarvoor onze dank.

Uitslagen:

A-groep:

1.Ronald Mes12,5 strafpunten
1.Bert Kuin12,5 strafpunten
2.Hans Mes13,0 strafpunten

B-groep:

1.Niels Kreuk15,5 strafpunten
2.Robert Koeman17,0 strafpunten
2.Gertjan Kreuk15,5 strafpunten

C-groep:

1.Thomas Koomen23,0 strafpunten
2.Guus Wouts24,5 strafpunten
3.G. Diepen26,0 strafpunten

Junioren:

1.Sjors Mes14,0 strafpunten
2.Nico Kreuk15,0 strafpunten
2.Fleur Mes15,0 strafpunten

Wilt u het juryrapport nog nakijken of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl

Komende vrijdag 24 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats met daarbij ook de soortenkennis. We hopen dat we dan nieuwe deelnemers mogen verwelkomen die willen ervaren hoe leuk het is om tulpen te keuren. We hebben hier speciaal de C-groep voor. Voor slechts 1 euro doe je mee en er zijn altijd mensen die je willen helpen.  En natuurlijk maak je ook kans op een heerlijke slagroomtaart of een mooie amaryllis in pot. Hopelijk tot vrijdag!

Het keuringscomité