Daguitslag keuring 1

Tulpenkeuring in Wervershoof weer van start

Het tulpenseizoen is weer begonnen. Zo was afgelopen zaterdag de Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam, maar ook ging de jaarlijkse tulpenkeuring in Wervershoof weer van start. Flink wat deelnemers stonden te trappelen om mee te doen. Voor de meeste keurders geldt dat ze tijdens de eerste keuring even moeten inkomen om zo weer de juiste schwung te pakken te krijgen.

Degene die dit seizoen het beste is begonnen, is John Verlaat. Hij won de eerste keuring met 14,5 strafpunten. Hiermee bleef hij nipt A.J.J. Langedijk voor. Bij de B-groep bleef Marco Hoff zijn concurrenten voor. Bij de junioren pakte Lars Mes afgetekend de winst. Hij behaalde een uitstekende score van slechts 16,5 strafpunten en wist zo zijn neef Sjors ruim voor te blijven.

Alle winnaars werden beloond met een slagroomtaart. De nummers twee wonnen een amaryllis.

Uitslagen:

A-groep:             

1. John Verlaat 14,5 Strafpunten
2. A.J.J. Langedijk 15,0 Strafpunten
3. Keesjan Hoff 15,5 Strafpunten

B-groep:  

1. Marco Hoff 20,0 Strafpunten
2. Frank Kreuk 22,5 Strafpunten
2. Chris Haaksma 22,5 Strafpunten

Junioren:    

1. Lars Mes 16,5 Strafpunten
2. Sjors Mes 21,0 Strafpunten
3. Jasper Burgman 22,5 Strafpunten

Na afloop van de tulpenbeoordeling mocht iedereen de huisbroei mee naar huis nemen. Hiermee kan iedereen zijn eigen potje tulpen kweken. Dit seizoen worden de deelnemers uitgedaagd om de ‘reis’ van het potje tulpen op een creatieve wijze in beeld te brengen. Bij de laatste tulpenbeoordeling zal dit worden gewaardeerd met een leuke attentie.

Wilt u het juryrapport nog nalezen of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl of op onze Facebook-pagina.
Tevens staat er een reportage van de eerste keuring online op www.medemblikpraat.nl. Zij waren aanwezig om de eerste keuring in beeld te brengen en interviews af te nemen.  

Komende vrijdag 26 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats. Tevens is dan ook de soortenkennis. Hierbij dien je zo’n veertig tulpen de juiste namen te geven middels meerkeuzevragen.

Wil je komende vrijdag ook meedoen? Kom dan naar de Schoof in Wervershoof. Voor slechts 2 euro doe je mee en kinderen (tot 18 jaar) mogen zelfs gratis deelnemen. Uiteraard zijn er altijd mensen die je willen helpen.

Hopelijk tot vrijdag!