Daguitslag keuring 6

Adam Pyta winnaar zilveren tulp

Na een spannende laatste tulpenkeuring is Adam Pyta de winnaar geworden van de zilveren tulp. In deze laatste keuring behaalde hij een tweede plaats, wat voldoende was om de eindoverwinning naar zich toe te trekken. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat er een Poolse winnaar bij de tulpenkeuring in Wervershoof is.

Dit jaar was Marzena Dyrek de alleenheerser in de Poolse groep. Zij wist alle dagoverwinningen te pakken en werd hiermee vanzelfsprekend ook de eindwinnaar van de P groep.

Bij de B groep was William Boon de eindwinnaar en bij de junioren Maths Hoff. Zij gaven deze eindoverwinning extra glans door beide ook de dagzege te pakken.

We kunnen terugkijken op een succesvolle tulpenkeuring 2016; wekelijks een mooi deelnemersaantal, goede scores, wat indirect ook betekent dat onze jury constant beoordeelt.

DSC01079Uitslagen zesde tulpenkeuring:

A-groep:

 1. Tessa Korver   9,0 strafpunten
2. Adam Pyta 11,5 strafpunten
3. Mattie Obdam 12,0 strafpunten

 B-groep:

1. William Boon 11,5 strafpunten
2. Sascha Buis 14,0 strafpunten
3. Keesjan Hoff 15,0 strafpunten

 P-groep:

1. Marzena Dyrek 11,5 strafpunten
2. Andresz Kanopka 14,5 strafpunten
3. Thomas Luzar 17,5 strafpunten

Junioren:

1. Maths Hoff 11,0 strafpunten
2. Brent Hoff 14,0 strafpunten
2. Tim de Wit 14,0 strafpunten

Eindklassement (= het totaal aantal strafpunten van de vier beste keuringen)

A-groep:

1. Adam Pyta 40,0 strafpunten
2. Tessa Korver 42,5 strafpunten
3. Mattie Obdam 44,0 strafpunten

B-groep:

1. William Boon 47,0 strafpunten
2. Ilona Oostenbrink 53,0 strafpunten
3. Keesjan Hoff 53,0 strafpunten

P-groep:

1. Marzena Dyrek 45,0 strafpunten
2. Andresz Kanopka 70,0 strafpunten
3. Thomas Luzar 78,0 strafpunten

Junioren:

1. Maths Hoff 47,0 strafpunten
2. Tim de Wit 49,0 strafpunten
3. Brent Hoff 49,0 strafpunten

John Broersen kreeg dit jaar de aanmoedingsprijs. Deze prijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Schoof, is voor John hopelijk net het duwtje om volgend jaar met de toppers in de B-groep mee te kunnen doen.

Jan Boon was de winnaar bij de soortenkennis. Van de 60 tulpensoorten kon hij er 52 juist te benoemen. Met deze goede score liet hij Siemen Ruiter en Mark Ruiter net achter zich.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was zeer goed. Rosanne Haakman leverde, na deskundig oordeel van de jury, de beste huisbroei in; tweede werd Lara Wessels en derde Tim de Wit. Zij gingen alle drie met een mooie prijs naar huis.IMG_1211

Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage aan de tulpenkeuring in Wervershoof. Dankzij jullie is het ook dit jaar weer een succes geworden.

Tot slot wensen wij alle deelnemers, die op vrijdag 1 april a.s. aan het NK tulpenkeuren meedoen in het Willem Alexander Paviljoen in het Keukenhof te Lisse, heel veel succes toe!

Tot volgend jaar!

Het keuringscomité

www.tulpenbeoordeling.nl