Daguitslag keuring 1

Tulpenbeoordelingswedstrijd in Wervershoof weer van start

Met maar liefst 91 deelnemers is de tulpenkeuring in Wervershoof afgelopen vrijdag weer van start gegaan. De competitie is onderverdeeld in vier verschillende groepen, te weten de A, B, C-groep en de Junioren.

De C-groep is dit jaar een nieuwe groep. Dit is de groep voor de beginners. Zo krijgt iedereen de kans te winnen. Dus heb je nog nooit meegedaan, maar lijkt het je wel leuk deel te nemen, kom dan naar de Schoof, want wie weet ga je dan wel met een mooie prijs naar huis toe. Afgelopen vrijdag was Peter Smak de eerste winnaar in deze groep.

In de A-groep waren er de eerste keuring geen topscores. Toch werden er wel goede resultaten neergezet. Er was een gedeelde eerste plaats voor Mark Ruiter en John Verlaat. Zij wisten de diverse tulpensoorten, waaronder Andre Citroen, Tarzan, Choice, Carpaccio en Roeska het beste te keuren.

Bij de B-groep won Danny Jong met 15 strafpunten en bij de jeugd was Nico Kreuk de winnaar. Hij won voor de allereerste keer en mocht de slagroomtaart mee naar huis nemen.

Uitslagen eerste tulpenkeuring:

A-groep:  

1. Mark Ruiter 11,0 strafpunten
1. John Verlaat 11,0 strafpunten
3. Hans Verlaat 11,5 strafpunten

B-groep:

1. Danny Jong 15,0 strafpunten
2. Dennis Ruiter 16,5 strafpunten
2. Siemen Ruiter 16,5 strafpunten

C-groep:

1. Peter Smak 23,5 strafpunten
2. Andresz Kanopka 25,0 strafpunten
3. Paul Ruiter 26,5 strafpunten

Junioren:

1. Nico Kreuk 15,5 strafpunten
2. Fien Mes 16,0 strafpunten
3. Maths Hoff 17,0 strafpunten

Afgelopen vrijdag mochten de deelnemers ook de huisbroei mee naar huis nemen. Bij de laatste keuring mag deze worden teruggebracht, waarbij degene met de beste pot tulpen een mooie prijs kan winnen. Met de huisbroei kan iedereen ervaren hoe het is om van bollen een mooie pot tulpen te kweken.

Wilt u het juryrapport nog nakijken of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl.

Komende vrijdag 27 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd in de Schoof in Wervershoof plaats. Uiteraard hopen we weer op een goede opkomst. Tot vrijdag!

Het keuringscomité