Daguitslag keuring 1

Strijd om de zilveren tulp is begonnen

Afgelopen vrijdag wisten weer veel tulpenkeurders de Schoof te vinden. Na enkele jaren zonder tulpenkeuring in de Schoof was het weer ouderwets gezellig. Want naast de tulpenkeuring was er voldoende mogelijkheid voor gezelligheid en tijd om bij te praten. Maar naast gezelligheid wilden de vele keurders natuurlijk ook een top prestatie neerzetten. Maar liefst 80 deelnemers probeerden dit zo goed mogelijk te doen.  

Mattie Obdam was degene die veruit de beste was deze keuring. Obdam, de winnaar van 1998, zette zo een mooie eerste stap om de zilveren tulp dit jaar binnen te halen. In de B groep zaten de keurders in de top vlak bij elkaar. Het was Roel Kaagman die uiteindelijk net de beste was. Esmee Koeman wist bij de junioren de winst te pakken met een mooie score van 17 strafpunten. Een uitstekende score zo voor een eerste keuring.

Uitslagen:

A-groep:

1. Mattie Obdam 14,0 Strafpunten
2. Ronald Mes 16,5 Strafpunten
2. Mark Ruiter 16,5 Strafpunten

B-groep:            

1. Roel Kaagman 20,0 Strafpunten
2. Lianne Breg 20,5 Strafpunten
3. Marits Koeman 21,0 Strafpunten
3. Paul Schouten 21,0 Strafpunten
3. Jan Rustenburg 21,0 Srafpunten

Junioren:

1. Esmee Koeman 17,0 Strafpunten
2. Lars Mes 19,0 Strafpunten
3. Nina Koeman 19,5 Strafpunten
3. Stef Lakeman 19,5 Strafpunte

 

Alle winnaars kregen een slagroomtaart en de nummers 2 een amaryllis.

Wilt u het juryrapport nog nalezen of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl of op onze facebook pagina.

Komende vrijdag 3 februari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats met daarbij ook de soortenkennis, waarbij je de tulpen de juiste namen moet geven middels meerkeuzevragen.
Wil je ook meedoen? Voor slechts 1 euro doe je mee en er zijn altijd mensen die je willen helpen. Hopelijk tot vrijdag!