Daguitslag keuring 5

Hans Mes pakt voor tweede maal de Zilveren Tulp

Na een spannende laatste tulpenkeuring is Hans Mes de winnaar geworden van de Zilveren Tulp. Hans gaf zijn overwinning extra glans door in de laatste keuring met een topscore van 10 strafpunten de dagwinst te pakken. Met zijn beste drie keuringen behaalde hij slechts 36 strafpunten. Door deze knappe eindoverwinning won Hans ook een rondvlucht over de bloeiende bollenvelden, aangeboden door Kwantes Makelaardij uit Andijk.

Zoals van tevoren al verwacht werd, waren de scores van de laatste keuring beslissend voor zowel het eindklassement in de A- als de B-groep. Zo verschoof Hans Mes met zijn topscore in de A-groep van plek vier naar dus de eerste plek. Natasja Goorsenberg pakte in de B-groep de eindoverwinning door haar goede derde score van het seizoen; ze verschoof hiermee van de negenentwintigste naar de eerste plek.

Sjors Mes wist als enige zijn koppositie te behouden en werd daarmee winnaar bij de Junioren.

Uitslagen vijfde keuring:

A-groep:             

1. Hans Mes 10,0 Strafpunten
2. Menno Kuin 11,5 Strafpunten
3. Bert Kuin 13,5 Strafpunten
3. Maths Hoff 13,5 Strafpunten

B-groep:  

1. Natasja Goorsenberg 17,5 Strafpunten
2. Bonne Boots 18,0 Strafpunten
3. Maurits Koeman 19,0 Strafpunten
3. Gertjan Kreuk 19,0 Strafpunten

Junioren:

1. Lars Mes 16,0 Strafpunten
2. Sjors Mes 17,5 Strafpunten
3. Judith Bakker 18,0 Strafpunten
3. Evelien Ruiter 18,0 Strafpunten

De taarten voor de dagwinnaars werden dit keer gesponsord door Karel Bloembollen en de extra taart voor de Junioren door A.J.J. Langedijk.

Eindklassement (is het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

A-groep:

1. Hans Mes 36,0 Strafpunten
2. Ronald Mes 40,5 Strafpunten
3. Maths Hoff 42,5 Strafpunten

B-groep:  

1. Natasja Goorsenberg 48,5 Strafpunten
2. Maurits Koeman 50,0 Strafpunten
3. Marco Hoff 51,0 Strafpunten

Junioren:    

1. Sjors Mes 43,5 Strafpunten
2. Lars Mes 45,5 Strafpunten
3. Judith Bakker 47,0 Strafpunten

 

De winnaar van de soortenkennis werd tijdens de slotavond ook bekend gemaakt. Dirk Jan Haakman wist deze met vlag en wimpel te winnen. Van de 60 tulpensoorten wist hij er maar liefst 54 juist te benoemen. Hiermee bleef hij Frank Kreuk en Mark Ruiter ruim voor. Zij hadden er respectievelijk 48 en 46 goed.

Tot slot werd deze avond ook de huisbroei beoordeeld. Dit jaar was de kwaliteit zeer goed. Van de vele teruggebrachte potjes werd de huisbroei van Marcel Schouten als beste beoordeeld door de jury. Amber Vijn werd tweede en Nick Hof pakte de derde plaats. Alle drie gingen zij met een mooie prijs naar huis.

Daarnaast was er ook een prijs voor de winnaar van ‘de reis van de huisbroei’. Deze werd door Sjors Mes gewonnen. Hij had via een mooie presentatie in beeld gebracht hoe de huisbroei in de afgelopen vijf weken van tulpenbollen tot mooie bloeiende tulpen waren gegroeid.

We kijken terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren met iedere week een mooie opkomst en een gezellige sfeer tijdens én ook na de keuring. Tijdens de laatste keuring was er zelfs een top aantal deelnemers van 86. Wij willen daarom alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan.

En natuurlijk wensen wij Hans Mes, samen met de andere beste keurders van Wervershoof, veel succes op vrijdag 5 april bij het NK tulpenkeuren in de Keukenhof te Lisse!

Bedankt en tot volgend jaar!