Daguitslag keuring 1

Tulpenkeuring van start met gedeelde overwinning Mes en Pyta

 Na één jaar zonder tulpenkeuren mochten we toch nog, op de valreep, van start met het tulpenkeuren. Dit jaar niet in de vertrouwde Schoof, maar bij de Proeftuin (Vertify) in Zwaagdijk-Oost om zo voldoende afstand te kunnen houden tijdens het keuren. Ook de deelnemers van Stede Broec waren hierbij aanwezig.

Meedoen aan de tulpenkeuring kan alleen op inschrijving. Ten behoeve van een goede spreiding, word je ingedeeld in een bepaald tijdslot. Vanwege bovenstaande is er dit jaar geen C-groep. 

De potten die gekeurd mochten worden, waren onder andere Antarctica Fire, Mary Jo, Aomori, Red Stone, Bingo, Athena, Antarctica, Spryng Sunrise, Lobke.

In de A-groep was er een gedeelte eerste plaats voor Adam Pyta en Hans Mes. Voorheen betekende dat tossen voor de taart. Echter, de laatste jaren wordt de extra taart door A.J.J. Langedijk beschikbaar gesteld. Hiervoor onze dank.

De prestatie van Paul Bakker, eveneens uit de A-groep, sprong ook in het oog. Hij beoordeelde alle poten goed. Dit zorgde uiteraard ook voor een goede klassering.

In de B-groep was Brent Hoff duidelijk de beste en bij de junioren was Rosanne Haakman de winnaar. Zij wist de ‘Messen’ net voor zich te houden.

De uitslag van de 1e keuring is als volgt:

Hier is de complete uitslag te vinden.

A-Groep:

1.  Adam Pyta 14,0 strafpunten
1. Hans Mes 14,0 strafpunten
3. Paul Bakker 16,5 strafpunten
3. John Verlaat 16,5 strafpunten
3. Otto Mes 16,5 strafpunten

B-groep:

1. Brent Hoff 16,5 strafpunten
2. Maurits Koeman 19,5 strafpunten
3. Pieter Baas 20,5 strafpunten

Junioren:

1. Rosanne Haakman 15,5 strafpunten
2. Sjors Mes 17,0 strafpunten
2. Lars Mes 17,0 strafpunten

Komende vrijdag 4 februari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats, wederom met verplichte inschrijving en tijdsloten.