Daguitslag keuring 1

Tulpenkeuring Wervershoof succesvol van start gegaan

Met een mooie opkomst van maar liefst 83 deelnemers is de tulpenkeuring in Wervershoof succesvol van start gegaan. Vooral de opkomst bij de junioren was zeer goed te noemen. In deze groep deden maar liefst 30 deelnemers mee. Daarbij was Maths Hoff de beste met 16,5 strafpunten.

Er waren de eerste keuring geen topscores. Blijkbaar moest iedereen toch weer een beetje inkomen. Bij de A-groep was Bert Kuin wel veruit de beste met 14 strafpunten. Bij de B-groep won Marcel Schouten nipt voor Peter Stap. Bij de C-groep waren er maar liefst drie deelnemers die met een slagroomtaart verblijd werden.

Uitslagen eerste tulpenkeuring:

A-groep:

1. Bert Kuin 14,0 strafpunten
2. John Verlaat 16,0 strafpunten
3. A.J.J. Langedijk 16,5 strafpunten

B-groep:

1. Marcel Schouten 18,0 strafpunten
2. Peter Stap 18,5 strafpunten
3. Dennis Ruiter 20,0 strafpunten

C-groep:

1. Johan Klemkerk 26,0 strafpunten
1. Kamil Suliga 26,0 strafpunten
1. Miroslav Szczeckla 26,0 strafpunten

Junioren:

1. Maths Hoff 16,5 strafpunten
2. Judith Bakker 18,5 strafpunten
3. Brent Hoff 20,5 strafpunten

Afgelopen vrijdag mochten de deelnemers ook de huisbroei mee naar huis nemen. Bij de laatste keuring mag deze worden teruggebracht, waarbij degene met de beste pot tulpen een mooie prijs kan winnen. Met de huisbroei kan iedereen ervaren hoe het is om van bollen een mooie pot tulpen te kweken.

Wilt u het juryrapport nog nakijken of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl.

Komende vrijdag 26 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats. U kunt dan ook deelnemen aan de soortenkennis. Hierbij is het de bedoeling zoveel mogelijk tulpensoorten te herkennen. De soortenkennis is multiple choice, dus iedereen kan meedoen!

Tot vrijdag!

Het keuringscomité