Daguitslag keuring 4

Wie o wie pakt de Zilveren Tulp?

Afgelopen vrijdag was de vierde én tevens één-na-laatste tulpenkeuring van het seizoen. Volgende week, tijdens de laatste keuring van het seizoen, zal bepaald worden wie dit jaar de beste keurders zijn in de drie verschillende categorieën en er dus met de Zilveren Tulp vandoor gaat. Dit belooft een spannende strijd te worden. Veel keurders maken bij een goede score nog kans op een mooie eindklassering en daarmee een mogelijke deelname aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren.

In de A-groep was er tijdens de vierde keuring wederom een andere winnaar. Hans Mes zette de beste score neer. De beste keurders uit de A-groep staan dermate dicht bij elkaar dat het volgende week hoe dan ook een spannende laatste keuring zal worden.

In de B-groep won Marco Hoff. Daarbij bleef hij Marcel Schouten net voor. In deze klasse zal Roel Kaagman er hoogstwaarschijnlijk met de eindoverwinning vandoor gaan. Maar wie er naast hem op het ereschavot komt te staan is allerminst een uitgemaakte zaak.

Bij de junioren won Lars Mes voor de tweede keer dit seizoen. Met een klein verschil van een halve punt moest Anna Kreuk Lars net voor laten gaan. Toch mocht Anna de overheerlijke slagroomtaart mee naar Andijk nemen.

Lars Mes heeft met deze overwinning ook de beste papieren voor de eindoverwinning. Toch zijn er nog enkele deelnemers die hem op de hielen zitten en er alles aan zullen doen het hem lastig te maken.

Uitslagen:

A-groep:             

1. Hans Mes 14,5 Strafpunten
2. Bert Kuin 15,0 Strafpunten
3. Niels Kreuk 15,5 Strafpunten
3. Mark Ruiter 15,5 Strafpunten

B-groep:       

1. Marco Hoff 19,0 Strafpunten
2. Marcel Schouten 20,0 Strafpunten
3. John Burgman 21,5 Strafpunten
3. Esther Bakker 21,5 Strafpunten

Junioren:

1. Lars Mes 19,0 Strafpunten
2. Anna Kreuk 19,5 Strafpunten
3. Sjors Mes 20,0 Strafpunten
3. Jasper Burgman 20,0 Strafpunten

Naast het tulpenkeuren, konden deelnemers afgelopen vrijdag ook voor de tweede maal meedoen aan de soortenkennis. Hiervoor was veel belangstelling. De deelnemers moesten aan veertig potten met tulpen de juiste namen toekennen. Komende vrijdag, tijdens de laatste keuring van dit seizoen, worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Aanstaande vrijdag 24 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan tussen 19.00 en 20.30 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een spannende, maar bovenal een gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met z’n allen naar de Schoof!