Daguitslag keuring 5

Bert is Kuin op zijn eerste plek.

De 5e tulpenkeuring in Wervershoof bleek een lastige keuring te zijn. Met soorten als White Liberstar en pottulp Top Class was het niet eenvoudig. Dit maakt het allemaal wel erg spannend in de strijd om de Zilveren Tulp. Gaat iemand deze tulp voor de tweede keer winnen of hebben wij toch een nieuwe trotse winnaar. Vrijdag de ontknoping. Bert Kuin had deze 5e avond de laagste score en was blij verrast met zijn overwinning waarna hij met de taart naar huis ging. In de overige groepen waren Jan Boon, Peter Ruiter en Maths Hoff eerste.

Er kon tevens meegedaan worden aan de soortenkennis. Aan dertig potten met tulpen moesten de juiste namen worden toegekend, er zaten een paar goede scores bij. Aanstaande vrijdag tijdens de laatste keuring van dit seizoen worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Uitslagen tulpenkeuring:

A-groep:

1.  Bert Kuin 13,0 strafpunten
2. John Verlaat 14,0 strafpunten
2. Hans Verlaat 14,0 strafpunten

B-groep:

1. Jan Boon 14,0 strafpunten
2. Theo Koomen 15,0 strafpunten
3. Niels Kreuk 17,0 strafpunten

C-groep:

1. Peter Ruiter 20,5 strafpunten
2.  Frank Stroet 21,0 strafpunten
3. Tomas Luzar 21,5 strafpunten

Junioren:

1.  Maths Hoff  16,5 strafpunten
2. Lars Mes 18,0 strafpunten
2. Thomas Koomen 18,0 strafpunten

Aanstaande vrijdag 24 februari graag allemaal jullie huisbroei potjes meenemen. Een deskundige jury zal deze beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.  Ook als je resultaat niet zo mooi is, neem je pot evengoed mee. Op deze manier kunnen wij ook volgend jaar weer een huisbroei organiseren.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een gezellige avond te worden, komt dus allen naar de Schoof!

Het keuringscomité

www.tulpenbeoordeling.nl

en like ons op Facebook.