Daguitslag keuring 5

Korver veruit de beste in de tulpenkeuring

Lang leek het erop dat er geen topscore zou komen tijdens de 5e tulpenkeuring in Wervershoof. Echter, Tessa Korver zette met een score van 8,5 strafpunten toch nog een geweldig resultaat neer. De nummer twee van deze avond behaalde 12 strafpunten, een groot verschil ten opzichte van de winnaar Tessa. Voor de A-groep betekende dit dat er voor de vijfde keer op rij een andere winnaar was. Adam Pyta staat er in het algemeen klassement het beste voor. Maar hij zal in de laatste keuring een goede score moeten neerzetten, om zo te voorkomen dat de winst alsnog naar één van zijn concurrenten zal gaan. Het belooft volgende week dus een spannende ontknoping te worden.

In de B-groep waren er twee winnaars, namelijk Otto Mes en John Burgman en bij de Poolse deelnemers was het wederom Marzena Dyrek die won. Maths Hoff was de winnaar bij de junioren, waardoor hij in het algemeen klassement gelijk staat met Tim de Wit. Dus ook bij de junioren zal het spannend zijn wie de eindoverwinning zal pakken.

Aan de soortenkennis van afgelopen vrijdag deden ook veel deelnemers mee. Aan dertig potten met tulpen moesten de juiste namen worden toegekend. Volgende week, tijdens de laatste keuring van dit seizoen, worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

DSC01009

Uitslagen vijfde tulpenkeuring:

A-groep:

1. Tessa Korver   8,5 strafpunten
2. Mattie Obdam 12,0 strafpunten
3. John Verlaat 12,5 strafpunten
3. Ton Langedijk 12,5 strafpunten
3. Ronald Mes 12,5 strafpunten
3. Bert Kuin 12,5 strafpunten

B-groep:

1. John Burgman 12,5 strafpunten
1. Otto Mes 12,5 strafpunten
3. William Boon 13,5 strafpunten

P-groep:

1. Marzena Dyrek 13,5 strafpunten
2. Andresz Kanopka 16,5 strafpunten
3. Thomas Luzar 17,0 strafpunten

Junioren:

1. Maths Hoff 12,0 strafpunten
2. Brent Hoff 12,5 strafpunten
3. Tim de Wit 13,5 strafpunten

Aanstaande vrijdag 26 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan ‘s middags tussen 13.30 en 16.30 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 20.30 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.

Ook als je resultaat niet zo mooi is, neem je pot evengoed mee. Op deze manier kunnen wij ook volgend jaar weer een huisbroei organiseren.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met zijn allen naar de Schoof!

Het keuringscomité

www.tulpenbeoordeling.nl