Daguitslag keuring 2

Mark Ruiter winnaar in de A-groep Wervershoof

Afgelopen vrijdag was de 2e tulpenkeuring in Wervershoof. Daarbij moesten onder andere de soorten Palmyra, Pink Ardour, Milkshake en Pink Flag gekeurd worden.

De beste in de A-groep was Mark Ruiter met 12 strafpunten. In de overige groepen waren het Dennis Ruiter, Karolina Suliga en Jorine Haakman die veruit de beste waren.

Dit seizoen wordt de organisatie van de tulpenkeuring ondersteund door het bedrijf van Edwin Hauwert. Hierdoor kunnen de invulformulieren voortaan met de computer worden nagekeken. Het levert ook de nodige leuke weetjes op. Zo bleek dat alle deelnemers uit de A-groep de juiste lage score aan de bloem van Pink Flag gaven. Daarnaast was opvallend dat de deelnemers niet op één lijn zaten met de jury over de bloem Palmyra. De jury gaf hier namelijk een 7,5 voor, terwijl de keurders gemiddeld een 5 gaven.

De deelnemers konden tijdens deze keuring ook meedoen aan de soortenkennis. Aan dertig soorten tulpen moesten de juiste namen worden toegekend. De uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekend gemaakt.

Uitslagen tweede tulpenkeuring:

A-groep:

1. Mark Ruiter 12,0 strafpunten
2. Ilona Schilder-Oostenbrink 13,0 strafpunten
2. Mattie Obdam 13,0 strafpunten

 

B-groep:

1. Dennis Ruiter 16,5 strafpunten
2. Bas Haakman 18,5 strafpunten
3. Gertjan Kreuk 19,5 strafpunten

C-groep:

1. Karolina Suliga 21,5 strafpunten
2. Kamil Suliga 28,5 strafpunten
3. Johan Gerritsen 32,5 strafpunten

Junioren:

1. Jorine Haakman 15,0 strafpunten
2. Brent Hoff 18,5 strafpunten
3. Maths Hoff 19,0 strafpunten

Aanstaande vrijdag 2 februari is de volgende keuring. U kunt daarbij nog steeds kans maken op de eindoverwinning, ook als u de eerste twee keuringen gemist heeft. De beste drie keuringen tellen namelijk mee voor het eindklassement.

Hopelijk zien we u vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de derde keuring!

Het keuringscomité

www.tulpenbeoordeling.nl