Tulpenkeuren 2016

Vrijdag 22 januari a.s. starten we met een nieuw seizoen tulpenkeuren in de Schoof. Heeft u er al zin in? Wij in ieder geval wel!

Het tulpenkeuren is een jaarlijks terugkerend evenement verdeeld over zes avonden.

Elke avond dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag.

Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om op onze vernieuwde website te kijken: www.tulpenbeoordeling.nl. Hans en Ronald Mes hebben flink wat arbeid verricht en dat is te zien ook. Het ziet er prachtig uit. Tevens hebben ze een facebookaccount aangemaakt: https://www.facebook.com/tulpenbeoordeling/. Dus like ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste zaken rondom het tulpenkeuren in Wervershoof.

Dit jaar vindt wederom de Poolse competitie plaats. Dus als u Pools bent of u heeft Poolse collega’s, vrienden of familie, u bent van harte welkom! Uiteraard zijn er ook binnen deze competitie mooie prijzen te winnen.

De eerste avond van het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 22 januari, vrijdag 29 januari, vrijdag 5 februari, vrijdag 12 februari, vrijdag 19 februari en vrijdag 26 februari (slotavond). U kunt op deze data vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Op vrijdag 5 februari en op vrijdag 19 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

Hopelijk tot ziens op vrijdag 22 januari in de Schoof en vergeet niet alvast een kijkje op onze digitale snelweg te nemen!

Het keuringscomité