Tulpenkeuren 2024

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

Komende vrijdag 19 januari gaan we van start met een nieuw seizoen tulpenkeuren. Gedurende vijf vrijdagavonden zullen de deelnemers proberen om de beste tulpenkeurder van Wervershoof en omstreken te worden. De tulpenkeuring is gewoon weer vertrouwd in de Schoof. Deelnemers van 18 jaar en ouder betalen twee euro per keer. De jonge deelnemers mogen gratis meedoen.

Bij het tulpenkeuren dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag.

Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

De eerste avond van het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 19 januari, vrijdag 26 januari, vrijdag 2 februari, vrijdag 9 februari en vrijdag 16 februari (slotavond).

U kunt vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De drie beste scores tellen mee voor de einduitslag.

Op vrijdag 26 januari en op vrijdag 9 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

De winnaars van het tulpenkeuren mogen op vrijdag 5 april strijden om het Nederlands kampioenschap in de Keukenhof in Lisse.

Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website of op ons facebookpagina:  https://www.facebook.com/tulpenbeoordeling/.

Hopelijk tot ziens op vrijdag 19 januari in de Schoof!

Het keuringscomité